Nur Afifah bt Mohd Puad (BIEP) 16y/o Singapore n Kuala Lumpur!

Friday, 1 June 2012

when tears fell down.



Hiii, 1 JUNE 2012. It had been a very long time I didnt care abt my blogg ;) Ehhhhhhh, waitttt ! Assalamualaikum guys. If not because of my prettyy cousin ask me to update my blog. Cuz she want to know how are my family been now. Maybe, I will not do what I'm doing now. hihi. Alot of things have been changes. Almost everything :)) k penat nk spikinggg bagai.


First, I failed 4 subject of my MID-YEAR-EXAM out of 7. ahha.
Second, stress tahap karma. Sebab cuti sebulan maybe tak pergi mana-2. Sedih memamng tak terkata dahh aihh. Tp, sabar laa Cik NUR. Adelahh NUR nyee nanti. . 
Third, kakak ! kauu ambik tassawwur islam kn ? SPM pun nk dekat kn ? aku tahuuu kau takot ! sebab tuu kalau kau nk ingat ape yg kau blaja pasal agama. Kau selalu ceramah kt aku ;) ahah. 
Fourth, mak, kenapa makin garang ? kenapa kalau faa cakp sikett mak suka marah. kalau time kakak. mak layn elok je. kenapee ?
Fifth, abah, kenape dah tak layn faa manja-2 macm dlu dahh ? ifaa nk mengadu kt sape selain abah ? kenape abah ? kenapee ?

Six, iteww ade bf daa. Iyee ex lamee iteww. shapeee lg kalauuuu ukan EONE ayee ;) sorry byy, aku maybe tak leyh jmpe kau cuti ni.Aku sayngg kau.


Seven, tak senang untuk aku trima perubahan yg secara tiba-2 ni. Ketabahan dan kekuatan sangat diperlukan ketika ini. Kadang-2 terasa ingin mengalah pun ada. Tetapi, aku pernah baca satu ayat ni.'Nabi Muhammad SAW tidak suka akan umatnya yg tidak dapt menerima cara hidupnya.' I'M TRY HARD TO ACCEPT all this things.


;') Ohh ALLAH.swt. Aku umat mu yg lemah. Berilah aku kekuataan untuk meredhai takdir mu. Aku ingin menjadi seperti NUR AFIFAH yg dulu. Sentiasa tersenyum dan bersabar di atas apa yg berlaku. Aku tidak mahu menjadi NUR AFIFAH yg sekarang. Sentiasa jatuhkan air mata dan tidak dapt menerima hakikat. Alhamdulillah aku bersyukur atas kebahagiaan yg engkau beri selama ini. Tabahkan lah hati yg sakit ini. Berilah kekuatan untuk menerima kenyataan di dalm hidup ku yg sementara ini. Hanya padamu aku memohon dan meminta pertolongan. Amin.